سرویس سیاست مشرق - «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابهلای اخبار و مطالب رسانههای کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیلها و پیشینههایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم میگذاریم. شنبه تا چهارشنبه ساعت ۷:۳۰ با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.
***
«تراوشات ذهن یک سلبریتی در حمام» برای زوال ایران...
«سهراب پورناظری»، نوازنده و موسیقیدان، به تازگی طی یادداشتی در روزنامه آرمان امروز نوشت:
قصد استحمام داشتم که دیدم برق نداریم؛ شیر آب را باز و با خودم فکر کردم با این روند، چند سال آینده، هنوز آبی از شیر آب خانههایمان سرازیر میشود؟ بر اساس دانش من، آب مورد استفاده مردم در خانهها، حدود ۵ تا ۱۰ درصد آب مصرفی کشور است و بقیه آن در کشاورزی و صنعت مصرف میشود و بر اساس شنیدهها و دیدهها و استدلالهایم، بحران تنها بر اساس بیتدبیری و نبود تخصص و نگاه ملی در حوزههای مدیریتی، دامنگیر سرزمین ایران شده است. بعد از این مرور در ذهنم یاد جلسهای که ماه رمضان سال گذشته با دکتر نوبخت، مدیر خوشرو و متین سازمان برنامه و بودجه داشتم، افتادم...آن روز برای حل مشکلات فرهنگ و دیگر مسائل از ایشان خواستم تا روی این موضوع تحقیق کنند که چرا در این چهلواندی سال، تمام نخبگان فرهنگ و هنر این سرزمین از کار در دولت و تعدادی از فعالیت در ایران و برخی حتی از زندگی در ایران فراریاند؟
او همچنین تصریح کرده است:
«با اینکه امید به شنیدهشدن حرف در مسئولان وجود ندارد اما باز هم بر اساس خویشکاری این نکته را گوشزد میکنم که تنها راه نجات از زوال کشور در چند سال آینده، استفاده از مغزهای کمنظیر ایرانی است که به هر دلیل خانهنشین شده یا باعث مهاجرتشان شدهایم»[1]
*پورناظری جزو کادر برگزاری کنسرت_نمایش «سی» است که به تازگی ادعا کردند کنسرت خود را بخاطر شرایط بد اقتصادی و همدردی با مردم برگزار نمیکنند![2]
ادعایی عجیب که البته بعداً مشخص شد عدم برگزاری به دلیل شرایط جدید شرکت سامسونگ بعنوان اسپانسر مالی این کار نمایشی بوده نه بهخاطر مردم و متأسفانه فقط منت عدم برگزاری بر سر مردم گذاشته شد.[3]
درباره اظهارات پورناظری و تحلیلی که در حمام به ذهن ایشان خطور کرده مبنی بر اینکه تمام نخبگان از ایران رفتهاند! بایستی اشاره کرد که این حرف صحیح نیست و اگرچه برخی به هر دلیلی از ایران رفتهاند اما اکثریت نخبگان در ایران ماندهاند و این قضیه شواهد بسیاری دارد.
آقای پورناظری حکماً خبر ندارند که اقتصاد جمهوری اسلامی ایران امروز در جایگاه هجدهم جهانی قرار دارد و اتکای حیاتی ایران به درآمد نفتی نیز قطع شده است.
ایشان همچنین شاید در جریان نیستند که جمهوری اسلامی ایران به مدد نخبگان خود، امروز صاحب یکی از چند کشور دنیا در عرصه فناوریهای فضایی، هستهای، نانوتکنولوژی، دریانوردی، نظامی و درمانی است.
نخبگانی که در ضمن پدید آوردن این موقعیتها برای کشورمان، حتی سبب افزایش بارشهای آبی در کشور هم شدهاند و آقای پورناظری بایستی در جریان باشند که بهار پر بارش امسال در ایران که منجر به جبران شدن بخش اعظم کمآبیهای سال گذشته شد نیز کار نخبگانی بوده است که در یکی از نهادهای امین کشور نسبت به طرح «بارورسازی ابرها» اقدام کردند و فصلی دلانگیز را برای مردم ایران رقم زدند.
همچنین است که انتظار بود آقای پورناظری اقلا به وجود کثیری از نخبگان فرهنگی و هنری در ایران آگاهی میداشتند که فیالمثل توانستهاند رکورد فروش سینمای ایران در بهار امسال را به افزایشی حدود 50 درصدی نسبت به سال گذشته برسانند و یا کنسرتهایی برگزار کنند که حکما آقای پورناظری عزیز میداند تنها طی چند دقیقه، تمام بلیطهای آن Sold out میشود.
اگر تمام این رخدادها نمایشگر حضور اکثریتی از نخبگان متعهد و دلسوز نیست پس چیست؟!
لازم به اشاره است که سوگمندانه اطلاعات غلط یا ناکافی و علائق خاص سیاسی برخی سلبریتیها، سبب ساز اخذ رویکردهای عجیبی در میان آنها شده است که حتی به هنر آنها نیز رنگ و لعاب سیاستبازانه داده است.
این پدیده برای هنر ایرانی به مثابه یک بیماری خواهد بود.
***
آفریقانمایی یک اصلاحطلب از استانی که در مقام اول رشد جمعیت قرار دارد!
«علیم یارمحمدی»، فعال اصلاحطلب و نماینده زاهدان در مجلس به اشاره به چیزی تحت عنوان شرایط بحرانی معیشت مردم در سیستان و بلوچستان به خبرگزاری پانا گفته است:
معیشت مردم در این استان اصلا خوب نیست. بیش از 95 درصد مردم این استان به غذا و امکانات تغذیهای مناسب دسترسی ندارند و مطالعات آمایشی نشان میدهد 75 درصد مردم زیر خط فقر امنیت غذایی و درواقع مشابه وضع زندگی مردم در آفریقا هستند. اینها موضوعاتی است که بارها آن را رسانهای کردهایم و نتیجه تحقیقاتش هم وجود دارد و کسی نمیتواند آن را تکذیب کند.
او همچنین اظهار میکند: متاسفانه بحران به قدری زیاد است که نهادهای حمایتی مانند بهزیستی و کمیته امداد امامخمینی هم از پس مشکلات مردم این منطقه برنمیآیند.[4]
*البته از یک فعال اصلاحطلب، شنیدن چنین اظهاراتی و مقایسه ایران با آفریقای گرسنه! تعجبی نیست وقتی یکی از وزرای بلندپایه دولت هم در هنگام افتتاح یک پل گفته است: «قطعا با مردم گرسنه و فقیر و بیکار نمیتوان امنیت را تأمین کرد و حرکت ما به سمت اقتصاد مقاومتی میتواند برای ما امنیت را هم رقم بزند»![5]
قبل از اظهارات بدون سند نماینده زاهدان، یکی از چهرههای رسانهای نیز در خبری ادعا کرد که مردم در زابل به دلیل گرسنگی از «گوشت گربه» تناول میکنند!
خبری که دروغ بود و با واکنشهای گستردهای حتی از سوی مردم مواجه شد و تحت پیگرد قضایی نیز قرار گرفت.
در واقع مشخص نیست که سیاهنمایی و اتیوپینمایی از ایران و البته از استان سیستان و بلوچستان (که در راستای ایجاد فتنه اقتصادی صورت میگیرد) چه زمانی تمام خواهد شد؟!
مشخص نیست مردمان سربلند این سرزمین تا چه زمانی باید محنت و مشقّت اظهارات سیاسیون و سلبریتیهایی را بدهند که درباره سیستان و بلوچستان اظهارات ناواقعی و دروغ بر زبان میرانند و یا در این استان سکونت ندارند.
بله! کسی منکر وجود مشکلات در سیستان و بلوچستان عزیز نیست و نمیتواند، باشد.
اما کدام استان است که هیچ مشکلی نداشته باشد؟!
از طرفی بیغذایی 95 درصد مردم استان و مقولاتی مثل تناول گوشت گربه، همانطور که اشاره شد حتما قابل انکار است و حقیقت ندارد.
چه اینکه اساساً در سرزمینی که 95 درصد مردم گرسنه باشند، هیچ حاکمیتی شکل نخواهد گرفت، هزاران نفر بصورت علنی خواهند مرد و جنگها و غارتهای قبیلهای رخ خواهد داد.
همان چیزی که این روزها در سودان جنوبی بعنوان مهد گرسنگی در جریان است.[6]
روند سیاهنمایی از وضعیت استان و سیستان و بلوچستان البته در مقابل واقعیتهای جالبی هم قرار دارد...
آیا نماینده محترم زاهدان منکر این است که تنها فقط لباسی که دخترکان و بانوان بلوچ و سیستانی بعنوان لباس سنتی میپوشند از لباسهای بانوان شهرنشین گرانقیمتتر است؟!
آیا افراد مدعی وجود گرسنگی در زابل میدانند که به دلیل کیفیت مناسب اقلیم سیستان و بلوچستان، «گوشت» یکی از همیشگیترین اقلام غذایی در سفره اکثریت مردمان این سرزمین در شهرها و روستاهاست؟
مثلا میتوان، پرسید افزایش گسترده جمعیت در استان سیستان و بلوچستان و مقام اول این استان در زاد و ولد، آیا اثباتکننده اظهارات نماینده زاهدان است یا انکار کننده آن؟![7]
چرا باید یک نماینده مجلس طوری حرف بزند کأنه با مردمان حوزه انتخابیه خود حتی یک روز را هم نگذرانده است؟!
مردم باید بدانند که امروزه و به مدد سایه جمهوری اسلامی، حقیقتی که در سیستان و بلوچستان جریان دارد، اینست که به سبک زندگی مردم سیستان و بلوچستان عزت داده شده است، دیگر کسی در نقاط دور دست این استان به فکر داشتن غلام و کنیز نیست، زندگی اکثریت مردم سیستان و بلوچستان پر است از کالاهای لوکس، اکنون در چهارراه رسولی زاهدان نه تنها «نان» داد و ستد نمیشود بلکه انواع اقسام کالاهای مختلف است که توسط مردم و فروشندگان خرید و فروش میشود.
و از همه مهمتر اینکه مجامع هنری و فرهنگی، کانونهای شعر و موسیقی و ترانه، فعالیتهای اقتصادی و شرکتهای توریستی نیز رشد بیسابقهای در استان بزرگ سیستان و بلوچستان داشته است.
برخی محافل تحلیلی معتقدند ابراز سیاهنمایی از اوضاع کشور، طرحی است که توسط جریان سیاسی خاص پیگیری میشود تا به اعتراض ظالمانه و فتنه اقتصادی بیانجامد.
جالب است که اگرچه نماینده زاهدان چنین ادعایی را برای استان سیستان و بلوچستان مطرح کرده است اما برخی اصلاحطلبان، حتی برای اکثریت مردم ایران نیز مدعی وجود مشکل گرسنگی و نبود «نان» شدهاند.[8]
سیاهنماییها درباره اقتصاد ایران در حالیست که یکی از خوانندگان ایران در سال گذشته طی 5 ماه 230 کنسرت برگزار کرده است و نرخ فروش سینمای ایران نیز در بهار امسال، به نسبت مدت مشابه سال گذشته حدود 50 درصد رشد داشته است.[9]
تصاویر ازدحام گردشگران ایرانی در مرز ترکیه، ثبت نام گسترده ایرانیها برای خرید خودروهای خارجی، افزایش سفرهای داخلی و خارجی مردم، بازار داغ برندهای داخلی و خارجی پوشاک و گسترش فست فودها و رستورانها حتی در روستاهای ایران که منجر به شیوع چاقی شده است (به گواه وزارت بهداشت)؛ جملگی از دیگر امارههایی هستند که نشان میدهد طرح ادعای گرسنگی و سیهروزی در ایران یک ادعای غلط و شاید فتنهانگیز بیشتر نیست.
گفتنیست، اظهارات عجیب علیم یارمحمدی مسبوق به سابقه است... او پیش از این از جانب مسئولان استان سیستان و بلوچستان نیز به عدم مشورت با افراد مطلع و منصف معرفی شده است.[10]
***
1_ http://www.armandaily.ir/fa/print/main/226660
4_ http://www.pana.ir/news/836441
5_ https://www.isna.ir/news/95040116098/